UPS Verdens største budfirma

budfirma

Når du hører om UPS så tenker du med en gang på pakker, du har sett logoen utallige ganger på film på tv. Bor du i en av de større byene i Norge er også sjansen veldig stor for at du har sett den klassiske logoen deres på en budbil. UPS ble startet i 1907 av James E. Casey i Seattle. I dag er UPS verdens største bud firma. De håndterer over 15 millioner pakker hver dag og er i 200 land.
James startet da American Messenger Company (Senere UPS) med et lån på 100 dollar. Sammen med bestekompisen sin James Ryan løp de rundt i hele Seattle mellom bedrifter og privat personer med pakker og brev. Etter hvert fikk de seg også sykkel som de brukte. Ved hjelp av sykkel kunne de dekke større avstander fortere. De ansatte mange ungdommer i bedriften som løp rundt i byen. De hadde klare mål og regler at alle skulle være 100% fornøyd med bedriften. De fikk så godt rykte på seg at UPS ble raskt veldig populær i Seattle. Alt her i 1907-1913 la de grunnstenen på hva UPS er i dag UPS.
Det var ikke før i 1919 at UPS startet virksomhet i en annen by. Først ut var Oakland I California. Her kom de også opp med navnet UPS. I 1922 hadde de åpnet en avdeling i Los Angels. I tur og orden så utvidet de firmaet UPS. De var så effektive og gode på pris at flere byer startet å ta kontakt med dem. UPS så også raskt behovet for å utvide, så i 1929 startet de med fly frakt mellom flere byer i USA. Nå var de blant de raskeste i hele USA til å sende pakker. I 1975 dekket UPS hele 48 stater med sin virksomhet.
I 1975 åpnet UPS sin første virksomhet i utlandet. Første by ut var Toronto i Canada. I 1989 hadde de utvidet sin virksomhet til flere land. Nå dekket de også UK, Midtøsten og Afrika. I 1993 så leverte UPS 11.5 millioner pakker hver eneste dag. Dette volumet er noe som vokser og vokser. Så UPS er hele tiden på utkik etter den nyeste teknologien for også levere pakker raskest mulig hjem til deg. Eller ifra bedrift til bedrift. UPS har egne biler, båter og fly slik at alt skal gå så fort som mulig.
UPS sine største konkurrenter i dag er Fed EX. TNT og DHL blant annet.

You may also like